Laatste nieuws
Nieuw:†biografie van John Feskens
Van talentje uit Broekhoven tot cultheld en Mister Willem II. In vijftien seizoenen groeide John Feskens uit tot de onbetwiste recordhouder bij de Tricolores. De supporters droegen hem op handen. Dín Beitel had zijn eigen fanclub. Later werd ook het supporterscafť naar hem vernoemd. Als die tijd bleef John onverstoorbaar zichzelf in een steeds gekker wordende voetbalwereld.†
John Feskens, dín Beitelis de eerste echte biografie van een Willem II-speler ooit. Het boek bevat 240 pagina's met voetbalverhalen en anekdotes. Het voorwoord is geschreven door VARA-coryfee Frank Evenblij (De Jakhalzen/Bureau Sport). Met medewerking van Bud Brocken, Piet de Visser, Toon Nelemans, Martin van Geel, Jan Vioen, Jurgen Streppel, Henry van Amelsfort en vele anderen.
John Feskens speelde jarenlang in de jeugd van Broekhoven. Hij maakte deel uit van het Dreamteam dat destijds tot de beste jeugd van Tilburg behoorde. De auteurs spraken met Theo van Zelst, Jack van Zeelst en Theo Leyten.
John Feskens, dín Beitel†is eenleuke kadotip voor Sinterkerst!††Het boek is te koop bij boekhandels in Tilburg, in de Fanshop van Willem II en bij Bol.com

Lolly's tegen agressie langs het voetbalveld: 'Met een volle mond kun je niet schreeuwen'

TILBURG - Geruzie en scheldpartijen langs de kant van het voetbalveld. De gemeente Tilburg en de voetbalclubs zijn het helemaal zat. Daarom trappen de clubs dit weekend af voor een positief voetbalklimaat in de stad. Met de slogan 'Ouders langs de lijn, fijn dat jullie er zijn', moet het gezelliger worden langs de kant. Bij een club in de Reeshof delen kinderen lolly's uit aan ouders die het moeilijk vinden om zich rustig te gedragen langs de lijn. "Immers, als je een lolly in je mond hebt, dan kun je niet schreeuwen", lichten de verenigingen toe.

Convenant
Alle amateur voetbalverenigingen in Tilburg hebben ruim een jaar geleden een convenant met de Gemeente Tilburg getekend om agressie op en rond het voetbalveld tegen te gaan. Dit initiatief is mede ontstaan vanwege de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen in 2012. Hij werd door drie jongens van 15 en 16 jaar mishandeld op het voetbalveld.

Samenvatting Nieuwe regels
Gele kaart

Wanneer een speler een overtreding maakt en daarvoor bestraft wordt met geel, moet de speler het veld verlaten voor een tijdsbestek van 10 minuten. Een afkoelperiode, dus. Deze regel geldt echter alleen voor spelers in de B-categorie.

Spelregelbewijs
Alle jeugdspelers vanaf de B-junioren zijn verplicht een spelregelbewijs te halen. Deze test zal bestaan uit 10 vragen en is bedoeld om jonge spelers kennis te laten maken met de spelregels.
Meldpunt
De KNVB komt met een meldpunt voor wanordelijkheden.
Cursus
Spelers die geweld gebruikt hebben moeten op een verplichte cursus voordat ze mogen terugkeren.
Buitenspel
In de context van Regel 11 - Buitenspel, zijn de volgende criteria van toepassing:
"Ingrijpen in het spel" betekent het spelen of raken van de bal, die door een medespeler is gespeeld of geraakt;
"Een tegenstander in diens spel beïnvloeden" betekent voorkomen, dat een tegenstander de bal kan spelen of in staat is te spelen door duidelijk het gezichtsveld of de bewegingen van de tegenstander te blokkeren of een tegenstander aan te vallen in strijd om de bal
"Voordeel trekken uit de buitenspelpositie" betekent het spelen van de bal
1.die terugkomt van, of van richting wordt veranderd door, de doelpaal, doellat of een tegenstander, terwijl hij zich in buitenspelpositie bevond
2.die terugkomt van, van richting wordt veranderd door, of naar hem gespeeld wordt door, een tegenstander die een bewuste redding maakt, terwijl hij zich in buitenspelpositie bevond.
Een speler die zich in buitenspelpositie bevindt en die de bal ontvangt van een tegenstander die de bal bewust speelt (behalve bij het maken van een redding), wordt niet beschouwd als een speler die voordeel trekt.
Documenten
PDF van volledig KNVB actieplan
PDF van Aanvullende instructies spelregels veldvoetbal

Ondertekenen wedstrijdformulier met beide aanvoerders.
Voortaan dragen ook beide teams volledig de verantwoordelijkheid voor:
    1.de controle aan de hand van de spelerspassen en
    2.aangeven van wat er tijdens de wedstrijd is gebeurd.

Na afloop van elke wedstrijd ondertekend zoals gebruikelijk niet alleen de scheidsrechter het wedstrijdformulier,maar doet hij of zij dit gezamenlijk met de beide aanvoerders